”You seem so different to me”

.

Det här är en låt som verkligen berört mig och som har betytt mycket för min förståele för vad det innebär att vara kristen.

.

Paulus skriver i sitt brev till Kolosserna:

Om ni alltså har upp­stått med Kristus, sträva då ef­ter det som finns där up­pe där Kristus sit­ter på Guds högra si­da. Tänk på det som finns där up­pe, in­te på det som finns på jor­den. Ni har ju dött, och ni le­ver ett osyn­ligt liv till­sam­mans med Kristus hos Gud.Men när Kristus träder fram, han som är ert liv, då skall också ni träda fram i härlig­het till­sam­mans med ho­nom.

Döda därför det jor­dis­ka hos er: otukt, oren­het, li­del­ser och on­da lus­tar och självisk­he­ten, det­ta av­gu­de­ri. Sådant fram­kal­lar Guds vre­de, och det fyll­de även er till­va­ro när ni lev­de mitt up­pe i det.Men nu måste också ni lägga bort allt det­ta: vre­de, häftig­het, onds­ka, oförskämd­het och al­la skänd­lig­he­ter som kom­mer ur er mun. Ljug in­te för varand­ra, ni har ju klätt av er den gam­la människan och hen­nes va­nor och klätt er i den nya, som förny­as till verk­lig kun­skap och blir en bild av sin ska­pa­re. Då är ing­en grek el­ler ju­de, om­sku­ren el­ler oom­sku­ren, bar­bar, skyt, slav el­ler fri. Nej, Kristus blir allt och i al­la.

Som Guds ut­val­da, he­li­ga och äls­ka­de skall ni alltså klä er i in­ner­lig medkäns­la, vänlig­het, ödmjuk­het, mild­het och tåla­mod. Ha fördrag med varand­ra och var över­se­en­de om ni har något att före­brå någon. Lik­som Her­ren har förlåtit er skall också ni förlåta.Men över allt det­ta skall ni ha kärle­ken, det band som ger full­kom­lig­het. Låt Kristi frid råda i era hjärtan, den som ni kal­la­des till som lem­mar i en och sam­ma kropp. Vi­sa er tack­sam­het. Låt Kristi ord bo hos er i he­la sin ri­ke­dom och med all sin vis­het. Lär och vägled varand­ra, med psal­mer, hym­ner och and­lig sång i kraft av nåden, och sjung Guds lov i era hjärtan. Låt allt vad ni gör i ord el­ler hand­ling ske i her­ren Je­su namn och tac­ka Gud fa­dern ge­nom ho­nom.
Kol 3:1-17, Bibel2000, http://www.bibeln.se/las/2k/kol#q=Kol+3%3A1-17

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar